ga naar startpagina

Het Kinderrechtenverdrag bestaat dit jaar 30 jaar

Om dit te vieren werd het KinderrechtenFestival dit jaar groots gevierd in Plaswijckpark, in samenwerking met UNICEF, Gemeente Rotterdam en Thuis Op Straat (TOS).

Maar liefst 1369 kinderen en 803 ouders bezochten zondag 17 november het KinderrechtenFestival. De kinderen konden de hele dag 'gratis' spelen in het familiepark en op een leuke manier kennismaken met Kinderrechten. Er werden binnen en buiten in totaal 30 activiteiten georganiseerd. Van een kinderrechtenbingo, sport en dans tot schminken en een waterspel. Het festival werd speciaal georganiseerd voor kinderen die niet vaak de kans krijgen om naar een pretpark te gaan.

Het KinderrechtenFestival werd officieel geopend door Wethouder Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Toerisme), Suzanne Laszlo, Directeur UNICEF Nederland, Peter Steenbergen, Algemeen Directeur Thuis op Straat en Esther Duijnisveld, Teamleider Plaswijckpark.

Als bonus reikte Plaswijckpark een cheque uit voor 30 kinderfeestjes aan Thuis Op Straat. "Kinderen die normaal niet zouden kunnen komen, kunnen op deze manier ook een keer met hun vriendjes en familie hun kinderfeestje vieren in Plaswijckpark", aldus Fred Nijveld, parkmanager van Plaswijckpark.

Videoverslagen van 17 november

  1. Videoverslag KinderrechtenFestival
  2. Interview wethouder Said Kasmi
  3. Interview met Suzanne Laslo, directeur Unicef Nederland
  4. Videoverslag activiteiten in Plaswijckpark 17 november
  5. Videobrief 'aan de burgemeester' (interviews met kinderen)

 

<<terug naar nieuws