ga naar startpagina

Stage en werk bij TOS

Stage
thuis op StraatAls stagiair bij Thuis Op Straat leer je alle facetten van het werken op de pleinen, van voorbereiding van de activiteiten tot en met de nabespreking.

Stagiairs werken, net als de medewerkers, volgens het TOS-concept. Dat betekent: respect voor iedereen. De basis is positieve aandacht, maar waar nodig zal TOS streng zijn en grenzen stellen.
Wil je stage lopen bij Thuis Op Straat? Je kunt alleen een aanvraag doen voor een stageplaats door een sollicitatiebrief met CV te mailen naar de TOS-baas of de contactpersoon van de vestiging van jouw voorkeur (Zie: contact).

Het heeft geen zin om de directie van TOS te benaderen voor een stageplaats.

TOS heeft voor een beperkt aantal studenten een stageplek. Ook heeft TOS niet voor elke opleiding een stage-erkenning. Dit moet je zelf uitzoeken voordat je contact opneemt met de TOS-baas of de contactpersoon.
Als je bij TOS solliciteert naar een stageplek, kan je er niet zomaar vanuit gaan dat je wordt aangenomen. Na beoordeling van je brief en CV volgt een intakegesprek. Na afloop van dit gesprek hoor je direct of je een stageplaats hebt of niet. TOS werkt altijd met een proeftijd van twee weken.

Jongerenbijbaan / Zakgeldbaan
Thuis op StraatJongeren uit de wijk kunnen TOS helpen bij het uitvoeren van activiteiten, waarmee ze een leuk zakcentje verdienen. Ook leren ze er veel van: in de praktijk, door trainingen en cursussen.
Ben je tussen de 14 en 18 jaar en heb je belangstelling voor een zakgeld- of bijbaan bij Thuis Op Straat? Neem dan contact op met TOS in jouw stad of gebied. Hou er wel rekening mee dat de zakgeld- of bijbaan nooit je schoolprestaties in de weg mag staan. Spijbelen of slechte cijfers en werken bij Thuis Op Straat gaan niet samen.

Vrijwilliger
Wilt u als vrijwilliger Thuis Op Straat helpen bij activiteiten en evenementen? Zo maar eens, of een vaste dag in de week, of tijdens vakanties? U bent zeer welkom! Neem contact op met de stad of het gebied van uw keuze om af te spreken wat u wanneer kunt doen bij TOS.