ga naar startpagina

nieuwsarchief tot 2018

Nieuws

Donderdag 28 februari kan er geschaatst worden in Schiebroek-zuid
Vanaf 12.00 tot circa 19.00 uur ligt er op het RKF-veld aan de Donkersingel een kleine kunststof ijsbaan. (50m2) Voor de niet schaatsers is er ook van alles te doen. Deelname is gratis. Deze unieke activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door : DOCK, Vestia, Ravottuh, de Vrijwilligerswinkel en TOS. Kom naar buiten, wij zijn er ook !

 

 

Vacature financieel administratief medewerker
Thuis Op Straat zoekt een financieel administratief medewerker voor 32 - 36 uur per week. Meer informatie: Peter Steenbergen, T 0653714353. Solliciteren kan tot 1 februari 2019.  Vacature 

 

 

Vacature TOS-medewerker
Thuis Op Straat zoekt een TOS-medewerker voor 24 uur per week. Meer informatie: Peter Steenbergen, T 0653714353. Solliciteren kan tot 1 februari 2019. Vacature

 

 

movisieThuis op Straat is (wederom) erkend als Effectief
Thuis Op Straat staat in de online databank met effectieve sociale interventies. In september 2017 kreeg TOS van Movisie het bericht dat ‘Thuis op Straat is erkend als Effectief door de onafhankelijke Erkenningscommissie Maatschappelijke ondersteuning, participatie en veiligheid.’
Bekijk de video
De methodebeschrijving is te vinden via deze link.

 

In Duplo maakt marketingplan voor TOS
De studievereniging In Duplo voerde een consultingproject uit bij Thuis Op Straat in het gebied Hillegersberg-Schiebroek. In Duplo is de studievereniging voor studenten die aan de Erasmus Universiteit het dubbelprogramma Economie/Bedrijfskunde en Recht volgen lees meer

 

 

krijten met TOSTOS-nieuws
Thuis Op Straat brengt de digitale nieuwsbrief TOS-nieuws uit.
TOS-nieuws | nr. 6   TOS-nieuws | nr. 5   
TOS-nieuws | nr. 4
    TOS-nieuws | nr. 3   
TOS-nieuws | nr. 2
    TOS-nieuws | nr. 1    

 

Vacature TOS Leiden
Thuis Op Straat Leiden zoekt een zelfstandige verbinder met een brede respectvolle blik op de multiculturele samenleving. Het betreft de functie sociaal cultureel werker / TOS uitvoerend medewerker voor 22 uur per week.

Meer informatie: Marieke van Kesteren, directeur Stichting Thuis Op Straat Leiden, T 0654620254. Solliciteren kan tot uiterlijk 13 december 2018. Vacature


unicefKinderechtenfestival 2018
Op zondag 18 november 2018 bezochten ruim 200 kinderen het Kinderrechtenfestival op het ss Rotterdam, georganiseerd door Unicef en Thuis Op Straat.
Bekijk de reportage van Open Rotterdam.
Lees meer

 

Nominatie Thuis Op Straat
Voor de uitreiking van de Rotterdamse Kinderrechten Award op 20 november 2018 waren drie personen en drie organisaties genomineerd, waaronder TOS. De winnaar in de categorie Rotterdamse organisatie is geworden: Big Brothers, Big Sisters. Lees verder

 

 

Premier Rutte maakt kennis met Thuis Op Straat
Tijdens zijn bezoek aan Rotterdam op 7 november 2018 heeft Mark Rutte kennis gemaakt met Thuis Op Straat. Hij deed dit via jongens die meedoen aan TOS-activiteiten in de voetbalkooi naast de West-Kruiskade. De reactie van de minister-president: "Wat gaaf!"

 

 

unicefHet kinderrecht om gehoord te worden
Kinderrechten staan volop in de aandacht.

Lees de column van Peter Steenbergen.
huiswerkHuiswerkbegeleiding in Charlois
DOCK en TOS bieden in heel Charlois gratis huiswerkbegeleiding voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool en uit de brugklas van het voortgezet onderwijs. De leerlingen hoeven zich alleen maar vooraf aan te melden. Meer informatie

 

 

evenementTOS-activiteiten
In zes gebieden in Rotterdam organiseert TOS activiteiten voor de jeugd. Naast het reguliere TOS-aanbod organiseert TOS in iedere vakantie speciale activiteiten en uitstapjes, en werkt TOS mee aan evenementen.

 

 

Hockey delfshavenAanmelden voor stageplaatsen
TOS zoekt vanaf nu stagiairs voor Delfshaven. Daar starten Thuis Op Straat, de Betrokken Spartaan en Hockeyclub Delfshaven met een Maatschappelijke Sportvereniging onder de noemer ‘Heel Delfshaven bij de club’. De Maatschappelijke Sportvereniging organiseert trainingen in verschillende sporten en toernooien op schoolsportverenigingen, pleinen in de wijken en op de Sportplaza Lloyd Multi Plein. De stagiairs maken deel uit van het team dat de activiteiten uitvoert. Lees verder

 

TOS dierecteurVertrek Peter van Gelderen
Peter van Gelderen is per 1 september 2018 met vervroegd pensioen. Medewerkers en relaties namen 29 augustus afscheid van hem op de Sportplaza Zuiderpark. Peter heeft ruim negen jaar bij Thuis Op Straat gewerkt en heeft onder meer de fusie tot Thuis Op Straat Rotterdam in goede banen geleid. Peter van Gelderen wordt als algemeen directeur opgevolgd door Peter Steenbergen.

 

 

Mini-vakantie op het ss Rotterdam
22 en 23 augustus waren jonge moeders met hun kinderen twee dagen op vakantie. De kinderen mochten heerlijk spelen. De moeders konden ontspannen en deden mee aan leuke en leerzame activiteiten, onder meer yoga en workshops over tanden poetsen en gezonde voeding.
Waar de vorige vijf edities kinderen van Rotterdam Zuid op mini-vakantie gingen, waren dit jaar de jonge moeders met in totaal 22 kinderen twee dagen op het ss Rotterdam.
Lees meer (Havenloods) en Lees meer en luister (RTV Rijnmond)

 

NK Stoepranden Thuis Op StraatNK Stoepranden 2018
Op zondag 16 september 2018 vindt het NK Stoepranden plaats in Rotterdam, in het stadion van Exelsior.
In 2015 namen Thuis Op Straat en BuurtLAB het initiatief om weer te gaan stoepranden. Dit straatspel is een mooie manier om mensen van alle leeftijden met elkaar te verbinden. Vanuit het Open Rotterdams Kampioenschap Stoepranden is het Nederlands Kampioenschap ontstaan, dat omarmd is door Jantje Beton.
Voor partijen die deelnemen aan het NK Stoepranden 2018 en in hun eigen gemeente voorrondes opzetten, is er een handboek beschikbaar. Meer informatie

 

Vacatures TOS-medewerkersNeyenburgh award voor Maatschappelijke Sportvereniging
Hockeyclub Delfshaven, De Betrokken Spartaan en Thuis Op Straat hebben € 50.000,- toegekend gekregen van de Stichting Neyenburgh voor hun initiatief Maatschappelijke Sportvereniging (msv). Doel: in 4 jaar tijd zorgen dat de sportparticipatie in Delfshaven gelijk is aan het Rotterdams gemiddelde.

 

 

Vacatures TOS-medewerkersVacatures TOS-medewerkers
Thuis Op Straat zoekt voor verschillende gebieden TOS-medewerkers voor 24 of 32 uur per week.
Meer informatie: Peter Steenbergen, T 0653714353. Solliciteren kan tot uiterlijk 1 augustus 2018.
Vacature

 

 

TOS krijgt donatie van Hilton
In het kader van Travel with Purpose heeft Hilton Rotterdam een donatie gedaan aan stichting Thuis op Straat Rotterdam. De cheque van 3.500 euro werd overhandigd door General Manager Karin van den Berg en leden van het Blue Energy team van Hilton Rotterdam.
Lees verder

 

 

NK Stoepranden Thuis Op StraatZAP
Zuiderpark Avonturen Point (ZAP) aan de Oldegaarde 345 is de plek om materialen te huren zoals kano, step en waterfiets om in het Zuiderpark te gebruiken. Van mei t/m september is ZAP open op zaterdag en zondag van 13.00-19.00 uur, en in de zomervakantie ook op maandag t/m vrijdag van 13.00-17.00 uur.

 

 

vacature voor sociaal cultureel werkerVacature TOS Leiden
Thuis Op Straat Leiden zoekt een zelfstandige verbinder met een brede respectvolle blik op de multiculturele samenleving. Het betreft de functie sociaal cultureel werker / TOS uitvoerend medewerker voor 22 uur per week.
Meer informatie: Marieke van Kesteren, directeur Stichting Thuis Op Straat Leiden, T 0654620254. Solliciteren kan tot uiterlijk 20 juni 2018.
Vacature

 

TIJ Rapport Thuis Op Straat

JongerenBijdrageRegeling getoetst door TIJ
De Toetscommissie Interventies Jeugd (TIJ) heeft onder de noemer ‘Weet wat werkt!’ diverse mentoring interventies bekeken, waaronder de JongerenBijdrageRegeling.

JBR in ‘Weet wat werkt!’ Lees het rapport

 

TOSVacature jeugdcoach
TOS voert, als onderaannemer, samen met DOCK in gezamenlijke wijkteams de welzijnsopdracht in Charlois uit. Voor het wijkteam Tarwewijk zoekt TOS een jeugdcoach m/v voor 20 - 24 uur per week.
Meer info: Marcel de Jong (gebiedsondernemer TOS Charlois), tel. 06-10917655. Solliciteren kan tot 10 mei 2018.
Vacature jeugdcoach Tarwewijk

 

TOS vacature SCWOpening sportseizoen Sportplaza
Zondag 22 april 2018 van 12.00 tot 16.00 uur is er aan de Oldegaarde 21 een programma vol sport en fun. Daarmee opent Sportplaza Zuiderpark het sportseizoen.Met activiteiten voor kinderen, demonstraties en clinics. Voetbal, tennis, basketbal, American football, dance, freerunnen en nog veel meer!
Programma

 

Jaarverslag 2017
Het TOS-jaarverslag 2017 is verschenen. Gebiedsondernemers en medewerkers kijken terug op het jaar in hun gebied. Ook geven ze al een kleine vooruitblik op 2018.
Lees verder

 


Werken op de pleinen
In het Centrum hanteert pleincoach Atilla Nazligul een vaste methode om zijn stagiairs en bonusjongeren te leren op het plein niet zomaar iets te doen. Hij maakt hierbij gebruik van het TOS-logboek.
Lees verder

 


Thuis_Op_Straat_multiclubvoetbalDe sportclubs van Sportplaza Zuiderpark
Op Sportplaza Zuiderpark kan iedereen vrij sporten, maar in georganiseerd verband zijn er ook veel mogelijkheden. Er zijn diverse sportclubs om wekelijks samen te sporten.
Lees verder

 

 

Vacature buurtsportcoach
Onder de noemer ‘Heel Delfshaven Sport’ werken TOS en sportverenigingen samen om de sportparticipatie in Delfshaven te vergroten. TOS zoekt hiervoor een buurtsportcoach m/v voor 32 uur per week.
Meer info: Zsuzsanna Lajko (gebiedsondernemer TOS Delfshaven),
tel. 06-15545025. Solliciteren kan tot 1 maart 2018.
Vacature buurtsportcoach

Thuis Op Straat in 2018
Thuis Op Straat gaat in 2018 door in de gebieden Centrum, Charlois, Delfshaven en Noord. TOS is terug in Kralingen-Crooswijk en gaat voor het eerst van start in Hillegersberg-Schiebroek. TOS doet dit samen met de welzijnsaanbieders Radar Wmo Diensten, DOCK en Samen Ondernemend Leren (SOL). Lees verder