ga naar startpagina

750 Pabo-studenten uit het hele land sporten samen op zuid

Stichting Thuis op Straat organiseert in samenwerking met Rotterdamse pabo Thomas More Hogeschool op vrijdag 29 maart een interacademiale sportdag op het Sportplaza Zuiderpark in Rotterdam. Voor het evenement komen 750 aanstaande leraren basisonderwijs uit het hele land naar Rotterdam om samen te sporten.

Doel
Sportplaza Zuiderpark_Thuis_op_StraatAan het evenement nemen zes Radiant pabo's deel met ruim 750 studenten verdeeld over 79 teams. De teams worden uitgenodigd er vooral samen een gezellige dag van te maken. Naast het actief bezig zijn leggen de studenten contact met studenten van andere opleidingen uit verschillende delen van het land.

Programma
Het programma is gevuld met sporten zoals freerunning en freestyle basketbal, maar ook met klassiek stoepranden of losgaan op de take-out-stormbaan. Kortom fun Sports, Urban Sports en Team Sports. Na het sporten is er nog een korte pubquiz. Aan het einde van de dag wordt de wisselbeker uitgereikt aan de pabo met de hoogste gemiddelde score bij de Team Sports en het beste resultaat van de pubquiz.

Teams en deelnemende pabo's
De teams zorgen voor een eigen herkenbare teamoutfit waarin zij de strijd aangaan met andere teams. De 750 studenten zijn verdeeld over drie groepen met elk 27 teams: Feyenoorders, Spartanen en Excelsioranen. Elke groep volgt een eigen programma.

De zes pabo's die deelnemen zijn allen onderdeel van Radiant lerarenopleidingen. Thomas More Hogeschool uit Rotterdam en uit de rest van het land ook Iselinge Hogeschool, de Kempel Hogeschool, Hogeschool Ipabo, Marnix Academie Utrecht en de Katholieke Pabo Zwolle.