ga naar startpagina

Rotterdamse Kinderrechten Award: wie nomineert u?

TOS kinderrechtenawardsOp 20 november 2017, Dag van de Rechten van het kind, reikt de gemeente voor het eerst de Rotterdamse Kinderrechten Award uit. Met deze award zet de gemeente een Rotterdammer en een Rotterdamse organisatie, die zich met hun initiatieven inzetten voor de rechten van kinderen, in het zonnetje. Er wordt een bedrag van €2.500 aan de Rotterdammer en een bedrag van €10.000 aan de Rotterdamse organisatie (stichting, school, instelling etc.) uitgereikt. De geldbedragen zijn bedoeld om te investeren in mooie projecten voor kinderen.

(klik op de poster voor een vergroting)

Kansrijke initiatieven kunnen zeer uiteenlopend zijn. Het gaat er vooral om dat het bijdraagt aan het gezond, veilig en kansrijk opgroeien van Rotterdamse kinderen tussen 0 en 18 jaar. Grote én kleine prestaties; ieder verhaal telt. Denk aan een buurvrouw die een veilige plek biedt aan een kind dat thuis mishandeld wordt. Een leraar die online pesten onder jongeren tegengaat. Een organisatie die sportactiviteiten in de wijk organiseert, zodat kinderen even weg zijn uit een onveilige thuissituatie. Of een stichting met een sport- en spelaanbod voor jongeren die niet met het reguliere aanbod kunnen meedoen.

Ook u kunt initiatieven nomineren

Kent u in uw omgeving een bewoner en/of een organisatie die u wilt nomineren voor de Rotterdamse Kinderrechten Award? Dit kan tot en met 15 oktober op www.rotterdam.nl/kinderrechtenaward. Door iemand te nomineren, helpt u mee om aandacht te vragen voor kinderrechten. De genomineerde organisatie of persoon moet zich nu al met het initiatief inzetten voor de rechten van het kind en dit ook willen blijven doen. Uit de nominaties, kiest een jury een aantal kandidaten uit beide categorieën (organisaties en personen). Deze kandidaten pitchen tijdens de award uitreiking op maandag 20 november 2017 hun idee voor het besteden van het geldbedrag waarna twee winnaars overblijven.

Meer informatie: www.rotterdam.nl/kinderrechtenaward

<<terug naar nieuws