ga naar startpagina

Bezielende interventies van TOS

TOSIn het boek ‘Bezielende interventies; wat sociaal werk succesvol maakt’ wordt onder meer beschreven hoe Thuis Op Straat op de pleinen jongeren ‘opvoedt’ en daarmee de buurt leefbaarder en toegankelijker maakt. De schrijvers geven aan dat charismatisch sociaal werkers en bewezen effectieve interventies elkaar niet bijten. De methoden zijn geen knellend keurslijf maar dienen als lichte structuren om slagvaardig te kunnen werken.

Professionals in het sociaal domein maken steeds vaker gebruik van goed beschreven interventies. In de databank Effectieve sociale interventies van Movisie zijn er 130 samengebracht. Movisie onderzocht hoe het in de praktijk gaat met de uitvoering van deze interventies. Het boek Bezielende interventies toont de weerbarstige en sprankelende praktijk achter de databank. Journalist Marcel van Engelen (onder andere Vrij Nederland), Peter Rensen (onderzoeker Movisie) en Marcel Ham (hoofdredacteur Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken) onderzochten op journalistieke wijze van vijf interventies de praktijk van de uitvoering, waaronder Thuis Op Straat.
Het boek toont de kracht van de interventies en de dilemma’s die professionals tegenkomen bij de uitvoering ervan. Het boek Bezielende interventies is gepresenteerd tijdens een debat op 30 mei jl. Peter Steenbergen ontving het eerste exemplaar.

<<terug naar nieuws