ga naar startpagina

Beregezellig feest bij De Schalm

Schalm TOSDe bezoekers van activiteitencentrum De Schalm (Gemiva-SVG Groep) in Ommoord hebben op 11 maart een beregezellige dag gehad. In het kader van NL Doet was er een veelzijdig programma, met racesimulators, speelse activiteiten en een dansfeest.

De Schalm kreeg hierbij hulp van medewerkers van Thuis Op Straat-Feijenoord en voedsel-/landbouwbedrijf Cargill. Clown Mikkie trad belangeloos op en de dag is gesponsord door supermarkt Plus Verhoeven. Dankzij Hallmark was er voor iedereen een mooie knuffelbeer.

Fotoshoot
Tijdens het ochtendprogramma kregen de bezoekers met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige handicap de kans om zich door een fotograaf te laten portretteren. Daarvoor konden zij eerst een bezoekje brengen aan de visagist en kapper die in De Nieuwe Schalm aanwezig waren. Na de lunch, die onder meer bestond uit vers gebakken poffertjes, waren er allerlei activiteiten, zoals een springkussen, dansen en zingen. Clown Mikkie heeft tientallen ballonnen gevouwen en heel veel grapjes gemaakt.

Racen
De meeste bezoekers van De Schalm hebben nooit een auto kunnen besturen, maar konden dat nu doen in twee racesimulators. De politie was erbij en nam gelijk verkeersexamens af.

Samenwerking
De samenwerking tussen de verschillende partijen is zo goed bevallen, dat er al diverse idee├źn zijn voor een volgende keer. Misschien volgend jaar tijdens NL Doet, of al eerder.

<<terug naar nieuws