ga naar startpagina

Wakker worden op Woudestein

TOS hanteert het motto: ‘niemand terug de klas in zonder vakantieherinnering’. Voor 20 jongens uit Schiebroek en 110-Morgen begon de eerste week van de zomervakantie met Wakker worden op Woudestein. Op uitnodiging van Thuis Op Straat togen zij naar het Van Donge & De Roo Stadion voor een uniek voetbalavontuur.

Tijdens de rondleiding door het stadion kregen de jongens natuurlijk ook de kleedkamers te zien. Het gekoelde leercentrum van Excesior4all was de volgende stop. Omdat de temperatuur ver boven de 30 graden was, werd het eerste deel van het programma daar gehouden. Maar daarna gingen de jongens toch het hoofdveld op. De voetbalclinic was ingeruild voor waterspelletjes met als absoluut hoogtepunt het waterkanon. Dat gebruikt Excelsior normaal gesproken om voorafgaand aan een wedstrijd het kunstgras nat te maken. Nu resulteerde het in een afkoelend waterballet.

Warme, korte nacht
Iedereen werkte mee aan het avondeten dat onder leiding van de stadionkok vakkundig werd bereid. Komkommer, paprika en tomaten werden keurig gewassen en gesneden voor de heerlijk frisse en gezonde pastasalades. Daarna was er de Excelsior-voetbalquiz waarmee iedereen een bezoek aan de wedstrijd Excelsior-jong Utrecht won. ’s Avonds werd er natuurlijk eerst gevoetbald voordat de jongens hun tentjes opzochten. Na een gezellige, warme en korte nacht op de middenstip stond om 07.30 uur een clinic door Hockeyclub Rotterdam op het programma. Daarna was het weer tijd voor voetbal, maar nu als toeschouwer/voetbalanalyticus. Vanaf de tribune bekeken de jongens de training van het 1e elftal. Bij het aansluitende persmoment kreeg de nieuwe rechtsbuiten Thomas Verhaar niet alledaagse vragen als ‘Wat was u geworden als u geen voetballer was?’, ‘Heeft u een vriendin?’, en ‘Bent u echt kampioen Stoepranden?’

Editie 2020
Zowel voor als na de lunch genoten de jongens weer van het waterkanon. Daarna was het 24 uur durende evenement ten einde en werden de deelnemers weer opgehaald door ouders en grootouders. De eerste editie van ‘Wakker worden op Woudestein’ was zo’n succes dat al over de editie 2020 gesproken is.