ga naar startpagina

TOS in 2018

Thuis Op StraatDe gemeente Rotterdam heeft voor alle gebieden via een aanbesteding de welzijnsaanbieders geselecteerd. De nieuwe contractperiode start op 1 januari 2018.
TOS deed in acht gebieden mee aan de aanbesteding Nieuw Rotterdams Welzijn 2018-2020. Bij aanbieders voor het Centrum, Charlois, Delfshaven, Feijenoord, Hillegersberg-Schiebroek, IJsselmonde, Kralingen-Crooswijk, en Noord was TOS ‘onderaannemer’. In zes gebieden is de opdracht gegund aan de partij waarmee TOS samenwerkt; niet in de gebieden Feijenoord en IJsselmonde.

In samenwerking met de aanbieders Radar Wmo Diensten, DOCK en SOL gaat Thuis Op Straat door in de gebieden Centrum, Charlois, Delfshaven en Noord. TOS is terug in Kralingen-Crooswijk en gaat voor het eerst van start in Hillegersberg-Schiebroek. TOS komt niet terug in IJsselmonde en vertrekt uit Feijenoord. Ook eindigt de inzet van de buurtsportcoach Hillesluis die verbonden was aan TOS.

Humanitas, de nieuwe welzijnsaanbieder in gebied Feijenoord, neemt de Speelwinkel in Bloemhof over. De jeugd van de Oleanderbuurt hoeft het vertrouwde gezicht van Mohamed el Koubai niet te missen, want hij blijft in de Speelwinkel werken. Thuis op Straat 2018
TOS-medewerkster Marja van Duffelen blijft tot 1 maart 2018 aan het werk in Hillesluis en Vreewijk. Zij zal onder meer wijkevenementen ondersteunen en de lopende trajecten met stagiairs afronden.