ga naar startpagina

Jan Markerink nieuwe directeur Thuis Op Straat

Op 1 februari 2021 begint Jan Markerink als directeur/lid van de Raad van Bestuur van Thuis Op Straat. Hiermee is de directie van TOS weer op sterkte.

Jan MarkerkinkJan volgde een sportopleiding maar ging na zijn dienstplicht wat werk betreft een andere kant op. Toch kwam zijn betrokkenheid bij sport steeds weer terug, maar dan vooral op bestuurlijk vlak. De Raad van Toezicht is ervan overtuigd dat Jan de juiste persoon is om samen met Peter Steenbergen leiding te geven aan Thuis Op Straat.

Vanaf komend voorjaar beginnen de voorbereidingen voor de volgende aanbesteding van de welzijnsopdracht in Rotterdam. Jan heeft er zin in: “TOS bestaat niet voor niets al 25 jaar. Ik zie volop mogelijkheden voor mooie samenwerkingen en kansen voor groei. Als je Rotterdam ten goede wilt veranderen, moet je de jeugd uiteenlopende mogelijkheden bieden om zich te ontwikkelen. De activiteiten van TOS zijn een uitstekend middel om daaraan bij te dragen.”

Jan woont al zo’n 30 jaar in Rotterdam en heeft er ook bestuurlijke ervaring. In de periode 2006 tot 2012 was hij voorzitter van de toenmalige deelgemeente Overschie. Daarna was hij onder meer voorzitter van de Raad van Bestuur van het Jeugdsportfonds Rotterdam (nu Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam), projectmanager Sport en Cultuur bij Humanitas en manager voor het landelijk programma Perspectief op Werk.