ga naar startpagina

De sportclubs van Sportplaza Zuiderpark

Sportplaza Zuiderpark_Thuis_op_StraatOp Sportplaza Zuiderpark kan iedereen vrij sporten, maar in georganiseerd verband zijn er ook veel mogelijkheden. Er zijn diverse sportclubs om wekelijks samen te sporten.
De meeste clubs zijn gratis. Voor het lidmaatschap is wel inzet, betrokkenheid en hulp bij de club nodig, van de leden en - bij jeugdigen – ook van hun ouders. De sportclubs van Sportplaza kunnen een mooie springplank zijn naar een lidmaatschap van een sportvereniging.

Voetbal
Alle sportclubs hebben hun eigen doelgroep en doelstelling. Voetbalclub FC Sportplaza is voor kinderen van 9 tot 12 jaar die komen uit Charlois en getraind worden door jongeren uit Charlois. FC Sportplaza doet mee aan de Feyenoord Street League. Na een traject van een jaar kunnen spelers doorstromen naar een sportvereniging. Deelname aan de Feyenoord Street League is meer dan alleen voetbal. Ook sportief gedrag wordt beloond en de spelers verdienen ook punten als zij op sociaal gebied een bijdrage aan de buurt leveren. Bijvoorbeeld lege flessen inleveren en kleding verzamelen voor het Leger des Heils of voedsel verzamelen voor de Voedselbank. Er is op Sportplaza ook een voetbalclub voor senioren (vanaf 35 jaar).

Iedereen fit
De club voor basketbal is Sportplaza Basketball. Er is een frisbeeclub en een club voor yoga. Social moves is de club voor niet-werkenden. Via sport doen mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt sociale contacten op. Deelnemers kunnen vervolgens actief worden als vrijwillig bij evenementen op de Sportplaza en doen op die manier arbeidservaring op. Zo kan sport een middel zijn op weg naar een baan.
Op zaterdag sporten gemiddeld 25 mensen met een lichamelijke of licht verstandelijke beperking bij de Aangepast tennisclub. Scholarshippers van de Krajicek foundation verzorgen de tennislessen.
Aan de Sportplaza Fitclub kunnen mensen vanaf 16 jaar meedoen. Zij trainen wekelijks op donderdagavond met elkaar, met circuits en bootcamps. Daily fit is de eigen club van een klein groepje senioren met een gemiddelde leeftijd van 75 jaar. Zij sporten wekelijks op dinsdagochtend onder leiding van een trainer.

Bel voor meer informatie over de sportclubs met Jhonatan Fecunda, 06-22374218.