ga naar startpagina

TOS in Schiebroek-zuid

Sportplaza Zuiderpark_Thuis_op_StraatSinds 1 januari 2018 is TOS actief in gebied Hillegersberg-Schiebroek, vooral in Schiebroek-zuid. Naast het aanbieden van sport en spel op pleinen ondersteunt TOS bij activiteiten van andere partijen, zoals de Lekker Fit!-week bij de Stephanusschool die van 9 t/m 13 april gehouden werd.
Peter Steenbergen, gebiedsondernemer voor onder meer Hillegersberg-Schiebroek legt uit dat TOS de kinderen op een speelse manier liet nadenken over gezonde voeding. “Geblinddoekt lieten we kinderen allerlei soorten fruit proeven, waar verschillende smaken bij horen, van lekker zoet tot heel zuur en bitter. De meeste kinderen haalden de papaja er zo uit, maar het mandarijntje bleek lastiger te zijn.
Met de groepen 6 en 8 is TOS als begeleider mee geweest naar het Eiland van Brienenoord waar de kinderen konden rondstruinen, maar ook veel informatie kregen over de natuur. Omdat bij ‘Lekker Fit!’ met alle aandacht voor bewegen en goede voeding ook een schone woonomgeving hoort, paste de schoonmaakactie goed in de Fit-week. TOS hield daarvoor een ‘ren-je-rot’ quiz met vragen over natuur, milieu en ‘schoon’. Door te rennen naar een pot met de letter van het goede antwoord, konden de kinderen knikkers verdienen. Vervolgens werd er schoongemaakt. Zo hebben we de kinderen op een leuke, speelse manier geleerd dat het belangrijk is om de wijk schoon te houden. En daarna konden ze heerlijk knikkeren op de schone stoep.”