ga naar startpagina

JongerenBijdrageRegeling 1e helft 2019

In het eerste halfjaar van 2019 heeft de JongerenBijdrageRegeling (JBR) 26 aanvragen gekregen. Hiervan zijn 18 projecten gehonoreerd, zoals Club Talks, Do Good with Food en Concrete Lions Basketball Tournament.

Club Talks is een talkshow waarvan al meerdere edities succesvol zijn uitgevoerd. De talkshow bestaat uit een uitgebreid interview met een gepassioneerde spreker, vernieuwende live-act en een handjevol humor. Het gaat allemaal om de balans tussen entertainment en ondernemerschap. Het publiek van Club Talks wordt - op een educatieve en plezierige manier - gemotiveerd om zelf de juiste stappen te ondernemen om dromen realiteit te maken.

Do Good with Food combineert liefde voor eten met de passie om te helpen. De initiatiefneemster haalt donaties binnen voor stichtingen en goede doelen die in het teken staan van bestrijding van armoede en dakloosheid in Rotterdam. Zij doet dit door homemade koekjes te verkopen en verschillende foodevenementen te organiseren zoals ‘Battle of the cakes’.
Dit project wil groeien en uiteindelijk samenwerkingen aangaan met stichtingen en/of goede doelen.

Concrete Lions Basketball Tournament 2k19 is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste evenementen binnen de straatbasketbal-cultuur van Rotterdam en omstreken. Om sport en cultuur op de kaart te zetten, worden diverse sporttoernooien georganiseerd voor jongeren. Het project wil graag jongeren van verschillende cultuurachtergronden bij elkaar brengen én ervoor zorgen dat ze hun talenten ontdekken.