ga naar startpagina

Danone Nations Cup 2019
Teamwork makes the dream work

De Danone Nations Cups is een jaarlijks terugkerend kampioenschap. Wereldwijd krijgen 2,5 miljoen jongens van 10-12 jaar de kans om deel te nemen aan nationale voetbaltoernooien. Het hoofddoel is het bereiken van het internationale kampioenschap.
TOS organiseerde wekenlang selectietrainingen op de Krajicek Playground Sportplaza Zuiderpark. Uiteindelijk selecteerden trainers Fouad en Yassin een team waarmee ze hoopten hoge ogen te gooien tijdens deze cup.

Voorronde
De voorronde speelde zich af bij de voetbalvereniging Spartaan’20 in Rotterdam-Zuid. Het team van de Sportplaza Zuiderpark was goed in vorm en dwong een finaleplaats af. De landelijke finale vond op zondag 19 mei 2019 plaats in de Johan Cruijff Arena.

Waarschuwing
Tijdens de finaledag kwamen alle winnaars van de stedelijke toernooien samen. Het team dat kampioen van Nederland wordt, is geplaatst voor het internationale kampioenschap in Barcelona.
Team Sportplaza won tijdens de poulewedstrijden driemaal en speelde één keer gelijk. Trainers Fouad en Yassin hadden de jongens al meegegeven dat pas in de halve finale de strijd ging losbarsten.
Deze waarschuwing bleek terecht. Het team van Utrecht bood flinke weerstand in de halve finale. Uiteindelijk kwam het team van de Sportplaza Zuiderpark door geweldig samenspel op een 1-0 voorsprong, een tussenstand die tot het einde van de wedstrijd werd verdedigd. Daarmee was het bereiken van de finalewedstrijd een feit!

Finale
In de finale kwamen de jongens van de Sportplaza Zuiderpark hun leeftijdgenoten uit Zoetermeer tegen. Zoetermeer bood de hele wedstrijd prima weerstand en maakte het de verdediging van team Sportplaza erg lastig. Bij een uitbraak via een uitmuntende steekpass naar de linkerflank, wist de spits van team Sportplaza de bal in de verre linkerhoek te krullen. 1-0 voorsprong!! Deze voorsprong werd tot de laatste seconde verdedigd, waardoor de jongens van de Sportplaza Zuiderpark zich mochten laten kronen tot kampioen van Nederland.
Door het winnen van het nationale kampioenschap zijn de jongens geplaatst voor het internationale kampioenschap in Barcelona dat in oktober plaatsvindt.